Un șofer de 25 de ani, din județul Suceava, a fost împușcat de polițiști, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după o urmărire în trafic între municipiul Dorohoi și localitatea Saucenița. El a încercat să se sustragă controlului pentru că transporta marfă de contrabandă.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), tânărul a fost tras pe dreapta pe strada Locotenten Andrei din Dorohoi. „Inițial s-a conformat, oprind autovehiculul, însă, în momentul în care polițiștii s-au apropiat de portieră, acesta a demarat în trombă”, a relatat IPJ.

Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, iar pe parcursul deplasării au tras mai multe focuri de armă atât de avertisment, cât și înspre autovehicul. Forțele de ordine au reușit să îl oprească la aproximativ 5 kilometri de locul interceptării.

În urma folosirii armamentului din dotare, a rezultat rănirea conducătorului auto, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Totodată, în urma verificărilor efectuate în interiorul autoturismului au fost identificate 93 de butelii cu agent refrigerant, de proveniență Ucraina, fără documente”, au precizat oficialii IPJ Botoșani.

Starea tânărului este stabilă, fiind sub observația cadrelor medicale.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de contrabandă calificată și vătămare corporală din culpă.