Secțiile Judecătoriei din Dorohoi au deveni săli de clasă, la începutul acestei săptămâni, în cadrul unui proiect de educație juridică derulat prin parteneriatul dintre Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii și Ministerul Educației.

La activități au participat elevii din clasele X-XII de la Colegiul Național  „Grigore Ghica”, judecători, avocați și consilieri juridici. Celor care intenționează să urmeze studii superioare în drept le-au fost prezentate detaliat profesiile juridice și rolul acestora în societate.

„Scopul acestor activități este de a veni în sprijinul elevilor, pentru a-i ajuta să își asume responsabilități, militând pentru afirmarea drepturilor lor, pentru a contribui la dezvoltarea comportamentul participativ al tinerilor, precum și pentru facilitarea accesului elevilor la cunoștințele fundamentale de drept, prevenirea conflictelor în școală, prezentarea unor elemente despre ceea ce înseamnă viciile, dar și metode de prevenire și combatere a lor”, transmite Inspectoratul Școlar Județean.

Astfel de activități vor avea loc și în judecătoriile din Săveni și Darabani.