Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor atrage atenţia că peştele şi produsele din peşte sunt deosebit de perisabile şi recomandă populaţiei atenţie sporită.

Această atenţionare vine în condiţiile în care duminică sunt Floriile şi în mod tradiţional se consumă cantităţi însemnate de peşte. Aspectul exterior, culoarea şi mirosul ne pot oferi informaţii despre calitatea acestor produse, după cum a declarat în cadrul emisiunii „Probleme la zi”, preşedintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca.

„Este important ca toţi consumatorii să acorde o atenţie deosebită aspectului exterior al produselor din peşte, să nu achiziţioneze produse cu suprafaţă lipicioasă, deshidratată, cu pete de mucegai, produse cu miros şi culoare modificate, să urmărească modul de etichetare al peştelui şi produselor din peşte, să nu cumpere produse preambalate, neetichetate, subliniez acest lucru, este extrem de important”, a afirmat Sebastian Hotca, potrivit Rador.