Sute de elevi din comuna Lunca vor beneficia de o masă caldă sau un pachet cu alimente sigure. Guvernul a adoptat, săptămâna trecută, proiectul de hotărâre care extinde Programul „Masă Sănătoasă” către încă 242 de unități de învățământ, suplimentând bugetul alocat cu 97 de milioane de lei.

Printre unitățile beneficiare se numără și Școala Gimnazială nr. 1 din Lunca, unde învață 312 elevi. Aceasta a fost inclusă în program prin stăruința primarului Marcel Marcu, finanțarea obținută ridicându-se la 483.000 de lei, adică aproape 100.000 de euro.

Educația a reprezentat dintotdeauna o preocupare centrală în procesul de dezvoltare a comunei Lunca. Am reabilitat și modernizat toate unitățile de învățământ din localitățile componente și am asigurat condiții europene de învățare pentru copiii comunității noastre. Dar educația înseamnă mai mult decât investiții în infrastructură, iar colaborarea pe care am avut-o cu școlile din comună demonstrează că am fost în mod constant partener de nădejde în toate proiectele desfășurate. Am parcurs numeroase demersuri pentru a obține o masă sănătoasă și nutritivă pentru elevii noștri, iar Guvernul a răspuns acestei nevoi cu celeritate”, a declarat Marcel Marcu, primarul comunei Lunca.

Pentru Programul „Masă sănătoasă”, Guvernul a alocat în total peste 1 miliard de lei, numărul beneficiarilor din întreaga țară depășind 460.000 de copii. Prin această măsura, autoritățile urmăresc să combată abandonul școlar și să asigure elevilor hrană de calitate.