Instituția Prefectului a găzduit, joi, un amplu eveniment de celebrare a Zilei Uniunii Europene, organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ). Zeci de elevi au participat la o dezbatere pe tema experiențelor din proiectele Erasmus în care au fost implicați.

Activitatea a fost coordonată de inspectorii școlari Cristina Bălăucă și Constantin Giosu. Au luat parte 75 de elevi reprezentând Colegiul Economic „Octav Onicescu”, Colegiul Național „A.T. Laurian”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „Grigore Ghica” din Dorohoi, Liceul de Artă „Ștefan Luchian” și Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, școli cu o vastă experiență în implementarea proiectelor Erasmus și eTwinning.

Evenimentul a evidențiat rolul crucial al educației în promovarea înțelegerii interculturale și al coeziunii europene, subliniind importanța proiectelor de mobilitate și de parteneriat. Prin intermediul proiectelor Erasmus și eTwinning, școlile din județul Botoșani au contribuit semnificativ la dezvoltarea competențelor elevilor și a cadrelor didactice, consolidând în același timp legăturile de prietenie și colaborare la nivel european”, a transmis IȘJ Botoșani.