Perioada de înscriere a candidaţilor la sesiunea de admitere în cele două unităţi de învăţâmânt postliceal ale Poliţiei Române a fost prelungită cu două zile, până la data de 16 mai, anunţă Ministerul Afacerilor Interne.

„Cererile tip de înscriere, precum şi, după caz, consimţământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează şi se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unităţii de recrutare, în perioada 24 aprilie – 16 mai 2024, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică”, arată sursa citată.

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidaţii pot depune documentele solicitate până la data de 24 mai 2024.

Lista cu unităţile de recrutare se regăseşte pe https://www.politiaromana.ro/ro/politia-romana/unitati-teritoriale.

„Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape – după încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaţilor, proba de evaluare a performanţei fizice, susţinerea probei de evaluare a cunoştinţelor, iar, la final, examinarea medicală a candidaţilor rămaşi în concurs după parcurgerea etapelor amintite”, precizează MAI.

Proba de evaluare a performanţei fizice va fi susţinută în perioada 28 – 31 mai, indiferent de unitatea de învăţământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecţie, astfel:

* Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidaţii din Municipiul Bucureşti şi judeţele: Argeş, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman, Tulcea.

* Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina – pentru candidaţii din judeţele: Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Vrancea.

* Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca – pentru candidaţii din judeţele: Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu.

* Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea – pentru candidaţii din judeţele: Arad, Bihor, Caraş-Severin, Satu Mare, Timiş.

* Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani – pentru candidaţii din judeţele: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea.

* Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni – pentru candidaţii din judeţele: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui.