Poliţiştii au efectuat percheziţii domiciliare în judeţele Neamţ şi Suceava la suspecți de trafic şi deţinere de droguri, iar patru persoane au fost arestate preventiv.

„Una dintre cele patru persoane a fost depistată în flagrant delict, în Târgu Neamţ, în timp ce ar fi transportat aproximativ 3 kilograme de canabis destinate comercializării. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2023 – mai 2024, în mod repetat, cele patru persoane ar fi deţinut, intermediat şi comercializat, direct, diferite cantităţi de canabis către consumatori, inclusiv minori, din judeţele Neamţ, Suceava, Botoşani şi Iaşi”, a precizat IGPR.

Conform sursei citate, în timpul celor cinci percheziţii domiciliare desfășurate joi, au fost descoperite şi ridicate cantităţi de droguri de risc (canabis), grindere, cântare electronice, medii de stocare a datelor, telefoane mobile, precum şi 9.300 de lei.

Procurorii DIICOT din Neamţ au dispus reţinerea a patru persoane, pentru 24 de ore. Acestea au fost prezentate instanței cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, măsură însușită de magistrații Tribunalului din Neamț.