A murit actorul Costel Constantin. Acesta avea 81 de ani. Marele actor a putut fi văzut ultima oară pe scena unui teatru anul trecut, în spectacolul „Omul care a văzut moartea”, la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București.

Cu adâncă tristețe anunțăm trecerea la Veșnicie a marelui actor COSTEL CONSTANTIN, un coleg minunat, un artist desăvârșit, cu o lungă și o prodigioasă carieră atât în teatru, cât și în film, cu zeci de roluri memorabile!”, a transmis miercuri Teatrul Național „I. L. Caragiale”.

Costel Constantin s-a născut pe 20 octombrie 1942, la Galați. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa profesor Beate Fredanov, în 1964.

Printre rolurile sale celebre se numără aparițiile pe scena Teatrului Național din București, unde a colaborat cu regizori de renume și a interpretat personaje dintr-o gamă variată de piese clasice și contemporane.

A debutat pe scena Teatrului Național București în 1970, cu rolul Nick din piesa „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee. În comunicatul transmis miercuri de Teatrul Național „I. L. Caragiale” București se menționează că „ultima oară a putut fi văzut pe scenă în iunie 2023, în spectacolul „Omul care a văzut moartea”, un rol remarcabil, pe care l-a însuflețit în peste 200 de reprezentații de-a lungul a zece ani”.

Marele actor a avut și o bogată activitate cinematografică, interpretând roluri memorabile în filme precum „Tănase Scatiu” (1975, regia Dan Piţa), „Ion – blestemul pământului, blestemul iubirii” (1979, regia Mircea Mureşan), „Buletin de Bucureşti” (1982, regia Virgil Calotescu), „A unsprezecea poruncă” (1990, regia Mircea Daneliuc) și „Omul zilei” (1997, regia Dan Piţa).