Un incendiu violent a avut loc, în noaptea de marți spre miercuri, într-o gospodărie din localitatea Cătămărăști Deal, anunță Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit sursei citate, o casă cu etaj a fost cuprinsă de flăcări, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din centrala termică pe materiale combustibile. Când s-a produs evenimentul, în locuință erau proprietarii și trei copii.

Aceștia au fost treziți din somn de un zgomot puternic care venea dinspre camera centralei, lipită de casă. Au reușit să iasă afară și au văzut că flăcările s-au extins de la anexă, la acoperișul locuinței, dar și bunurile aflate la etajul clădiri. Un vecin a sunat după ajutor, în timp ce proprietarul a încercat să limiteze pagubele și a scos din interiorul casei o butelie”, relatează IJSU.

La fața locului au intervenit șase echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri din Botoșani, cu cinci autospeciale de stingere cu apă și o ambulanță SMURD.

Pompierii au constatat faptul că ardeau acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați, dar și bunurile depozitate la etaj, existând pericolul de propagare a flăcărilor la camerele de la parter. Intervenția a durat mai bine de două ore. Din fericire, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, au precizat oficialii IJSU Botoșani.