Caz de-a dreptul şocant în Botoşani. Maria, o fetiţă de doar opt ani, a fost găsită moartă la câteva ore după ce a fost dată dispărută. Viaţa copilei ar fi fost curmată brusc chiar de unchiul ei, la care fusese în vizită. Trupul fetei a fost găsit la marginea satului Jijia, din comuna Albeşti.

Maria a plecat vineri la unchiul său, care locuia în apropiere. Cum nu a mai ajuns acasă, părinţii au devenit îngrijoraţi şi au anunţat poliţiştii. Au început căutările, care s-au prelungit până spre miezul nopţii. Într-un final, cel mai sumbru scenariu s-a adeverit.

Copila cu zâmbet timid a fost găsită moartă într-o lizieră de salcâmi. Era pe jumătate dezbrăcată, cu urme de sânge. Se crede că micuţa a fost violată de cel care avea să îi devină călău. De bărbat, nimeni nu știa nimic.

Poliţiştii au făcut filtre pe o rază de 40 de kilometri distanță. La căutări a participat și un elicopter. După ore de căutări, principalul suspect s-a întors la locul faptei.

„Suspectul principal bănuit de comiterea faptei a fost identificat și prins de către polițiști. Acesta a fost văzut în timp ce se îndrepta spre locuința sa și s-a pornit în urmărirea sa. În scurt timp a fost prins și imobilizat, au fost executate și două focuri de armă în plan vertical”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.