Bărbatul care și-a ucis soția în scara blocului unde locuiau împreună, situat în centrul municipiului Botoșani, a fost trimis în judecată sub acuzațiile de omor violență în familie sub forma omorului calificat, nerespectarea ordinului de protecție și amenințare.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul din Botoșani, bărbatul de 54 de ani a înjunghiat mortal femeia pe fondul unor neînțelegeri conjugale vechi. Printr-un ordin de protecție emis de instanță, el a fi trebuit să păstreze distanța față de soție și să evite orice contact cu aceasta. În plus, în momentul comiterii faptelor, și-a amenințat cu moartea fiica de 18 ani, care intervenise în conflict pentru a-și apăra mama.

S-a reținut că, în data de 20.03.2024, în jurul orei 20.00, pe fondul unor relații conjugale tensionate, inculpatul, înarmat cu un cuțit, s-a deplasat la imobilul în care locuia soția sa, P.M., deși împotriva sa era emis un ordin de protecție în acest sens, a așteptat victima în holul blocului și a înjunghiat-o, cauzându-i leziuni incompatibile cu viața, și, în aceleași împrejurări, i-a adresat amenințări cu acte de violență și moartea fiicei sale, P.B.D., care a încercat să intervină în apărarea mamei sale”, se arată în rechizitoriul procurorii.

Magistrații precizează că finalizarea anchetei și trimiterea inculpatului în judecată nu pot să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.