Copiii, alături de familii și prieteni, sunt invitați să participe la „Carnavalul Personajelor de Poveste”, organizat pe 1 iunie în municipiul Botoșani. Evenimentul va începe la ora 11:00 pe strada Cuza Vodă și va continua pe strada Marchian și Bulevardul Mihai Eminescu, având ca punct final Parcul „Mihai Eminescu”, transformat pentru o zi în „Parcul Copilăriei”.

Parada va include personaje îndrăgite precum Mickey Mouse, Mica Sirenă și Cenușăreasa, dar și cavaleri și prinți. În parc, copiii vor avea ocazia să participe la diverse ateliere, inclusiv desen cu cretă pe asfalt, confecționat figurine din baloane, pictură pe față, tir cu arcul și modelaj din plastilină.

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat că evenimentul, aflat la a doua ediție, a devenit deja popular printre copiii din Botoșani. „Ne dorim să creăm o atmosferă distractivă, creativă și educativă pentru copiii noștri”, a afirmat acesta.

De la ora 12:45, în „Parcul Copilăriei” va avea loc spectacolul „Elefănțelul curios”, prezentat de Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache”. Toate aceste evenimente sunt organizate cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.