Premierul Marcel Ciolacu a anunţat miercuri că românii pot călători, deja, în Turcia doar cu buletinul, mulţumind autorităţilor de la Ankara pentru promptitudinea cu care au aplicat măsura convenită săptămâna trecută cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

Românii pot intra deja în Turcia doar cu buletinul. Măsura convenită la întâlnirea de săptămâna trecută cu preşedintele Erdogan este în vigoare. Mulţumesc autorităţilor turce pentru promptitudine. Vom continua să lucrăm împreună în beneficiul cetăţenilor noştri”, a scris Ciolacu, miercuri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a aprobat pe 20 mai un decret, publicat o zi mai târziu în Monitorul Oficial turc, în baza căruia cetăţenilor români titulari ai cărţii de identitate li se acordă scutire de viză pentru călătoriile turistice şi permise de tranzit în Turcia cu un timp de şedere de maxim 90 de zile la fiecare 180 de zile.

Decizia luată de preşedintele Erdogan a venit în contextul vizitei oficiale pe care prim-ministrul Marcel Ciolacu a efectuat-o la Ankara.