Colegiul Național „A. T. Laurian” din Botoșani găzduiește, în perioada 31 mai – 2 iunie, etapa națională a concursului „Be legal! Be cool!”. Competiția se adresează elevilor de gimnaziu și de liceu, testându-le cunoștințele în domeniul civic, legal și juridic.

Deschiderea oficială a concursului va avea loc pe 31 mai, la ora 17:00, în Amfiteatrul „Aurel Dorcu” al Colegiului „A. T. Laurian”. Unitatea va asigura masa și cazarea celor 98 de elevi participanți și a profesorilor însoțitori pe toată durata competiției. Festivitatea de premiere este programată pentru 1 iunie 2024, la ora 12:30, în aceeași locație.

Un concurs de acest tip era necesar, dat fiind faptul că la nivel național nu se desfășura niciun concurs de educație juridică după introducerea disciplinei în curriculumul național. La nivelul județului Botoșani, în anul școlar curent, opționalul de Educație Juridică este parcurs de un număr de 642 elevi de gimnaziu și de liceu din opt unități de învățământ, iar la nivel național studiază această disciplină un număr de 6.998 de elevi din 34 județe”, a transmis inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc.

Premiile pentru elevii clasați pe primele locuri în etapa finală sunt atractive. Cei din Grupa I și Grupa a II-a pot câștiga tablete, telefoane mobile și laptopuri. Cei din Grupa a III-a vor obține locuri gratuite în tabăra „Legal Academy” organizată de VeDem Just, care va avea loc în perioada august – septembrie.