Un pădurar și un paznic din Botoșani au ajuns miercuri seară la Urgențe, după o bătaie cu un grup de tineri mascați care au intrat ilegal în fondul forestier. Și unul dintre tinerii scandalagii a avut nevoie de îngrijiri medicale. Cazul este anchetat de poliție și procurori.

Incidentul a avut loc în pădurea Agafton: șase tineri au intrat mascați cu cagule în pădure, pe ATV-uri care aveau numerele de înmatriculare ascunse. Pădurarul și paznicul i-au văzut și au intervenit imediat: le-au spus că accesul cu ATV-urile în zonă este strict interzis. De aici, lucrurile au degenerat.

Tinerii i-ar fi amenințat și jignit pe cei doi bărbați, i-ar fi furat telefonul unuia dintre ei, iar pe celălalt l-ar fi lovit cu un obiect metalic în zona gâtului.

„Atât pădurarul, cât și paznicul meu de vânătoare au încercat să le explice că este ilegal și au devenit recalcitranți respectivii, i-au agresat. Numerele le aveau mascate ca să nu se vadă, cagule pe față, oamenii au venit special pentru așa ceva”, a declarat Cosmin Humelnicu, directorul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor din Botoșani.

Și unul dintre scandalagii a fost rănit în altercație.

„În Serviciul de Urgențe s-au prezentat trei bărbați cu vârste cuprinse între 33 și 46 de ani. Au prezentat mai multe contuzii, plăgi escoriate”, a precizat Oana Vicoleanu, medic în cadrul UPU Botoșani, citată de ȘtirileProTV.ro.

Niciunul dintre ei nu a rămas internat. Joi dimineața, atât paznicul și pădurarul, cât și scandalagiul rănit au depus plângeri pentru ultraj, respectiv pentru purtare abuzivă. Polițiștii și procurorii fac verificări pentru a lămuri situația.