Sute de copii din municipiul Dorohoi au sărbătorit, în avans, Ziua Internațională a Copilului, alături de pompieri. Prezentarea autospecialelor și a echipamentelor folosite în misiuni, precum și angrenarea în jocuri interactive au fost doar câteva dintre suprizele menite să-i distreze, dar și să se familiarizeze cu domeniul situațiilor de urgență.

Salvatorii le-au vorbit, pe înțelesul lor, ce trebuie să facă să nu ajungă în situații limită, dar și cum să se comporte dacă sunt implicați sau martori ai unor evenimente nedorite fie că e vorba de incendii, inundații, cutremur sau descoperirea munițiilor rămase neexplodate.

Copiii au aflat și în ce situații pompierii intervin cu autospecialele de stingere, ambulanța SMURD, dar și autospeciala de lucru la înălțime și cum se folosește fiecare accesoriu.

Vizibil emoţionaţi, copiii au îmbrăcat haina de pompier, au probat kit-ul de salvare din fântâni, au urcat în autospecialele de intervenţie și s-au plimbat cu șenilata.

Pompierii le-au vorbit celor mici și despre lucruri pe care ar putea fi tentați să le facă, fără să își dea seama de riscurile la care expun și le-au oferit sfaturi pentru ca ei să fie în siguranță.