Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că România va introduce salariul minim la nivel european, iniţiativă ce prevede ca pentru aceeași muncă să fie plata egală. El a adăugat că termenul de implementare a acestei măsuri este 15 noiembrie.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, vineri, în Maramureş, ce se întâmplă cu angajaţii din construcţii şi agricultură care au salarii diferenţiate, în cazul în care săptămâna viitoare este majorat salariul minim.

Acelaşi lucru l-am avut cu toţi partenerii. Acolo nu a fost solicitarea de creştere, ştiţi că acolo este mult mai mare. Avem la 4500. Urmează pe urmă să vină fiecare. A fost o abordare din partea patronatelor în primul rând, pe urmă au venit şi sindicatele, ambii parteneri sociali ai Guvernului României şi au venit cu o propunere de modificare a salariului minim în funcţie de ramuri şi de categorii”, a explicat premierul, potrivit News.ro.

Între timp, la nivel european, familia social-democrată, S&D, prin comisarul Schmidt, social-democrat, comisarul pe muncă, au venit şi avem de aplicat salariul minim european. Deci, cu alte cuvinte, o viziune la nivel european. Părerea mea, să nu mai inventăm noi iarăşi apa caldă şi să mergem pe o viziune europeană, a Uniunii Europeane, care pentru aceeaşi muncă să fie plată egală şi avem termen de implementare, mi se pare, pe 15 noiembrie”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, săptămâna trecută, după Consiliul Tripartit, că de la 1 iulie, salariul minim va creşte la 3.700 de lei brut. Şeful Execitivului mai anunţa că vor menţine până la sfârşitul anului facilitatea acordată angajatorilor privind cei 200 de lei scutiţi de taxe.