Sute de copii au sărbătorit alături de pompieri, de ziua lor. Aceștia au venit în fața Prefecturii Botoșani, încă de la primele ore ale dimineții, curioși să vadă îndeaproape autospecialele folosite de salvatori în misiunile operative și să cunoască eroii în uniformă.

Au fost surprinși să vadă că salvatorii botoșăneni i-au așteptat cu baloane colorate sub formă de mașini de pompieri sau cu personajele lor preferate din desenele animate.

Și pentru că cele mai frumoase povești sunt pline de aventuri, plimbarea cu șenilată, tiroliana alpiniștilor, dar și întâlnirea cu Pompierul Sam, au fost o parte dintre surprizele cu care i-au așteptat salvatorii, pe sărbătoriți.

Cei mai îndrăzneți au văzut cum se protejează servanţii pompieri pe timpul incendiilor cu ajutorul aparatului de respirat cu aer comprimat şi al căştilor de protecţie, dar au și testat presiunea furtunele ca și cum ar fi stins un incendiu imaginar.

De la paramedicii SMURD au aflat cum pot ajuta o persoană care se află într-o situație critică.

Pirotehnicienii le-au prezentat cele mai frecvente elemente de muniție, rămase neexplodate din timpul celor două conflicte armate, care sunt descoperite pe raza județului Botoșani, autospeciala pirotehnică, aparatura și echipamentele cu care intervin în astfel de situații.

Însă, de departe, centrul distracției a fost tiroliana. Dornici și curajoși, copiii au așteptat la cozi interminabile pentru a experimenta coborârea pe tiroliană.

Și dacă tot le-au stârnit curiozitatea și i-au asaltat cu întrebări, pompierii le-au explicat celor mici, pe înțelesul lor, despre lucrurile pe care nu trebuie să le facă pentru că sunt periculoase și le-am dat sfaturi despre cum își pot petrece timpul liber aflând informații care le vor fi de folos, în viitor.