Un autoturism în valoare de peste 110.000 lei furat din Spania a fost descoperit în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca, au anunţat reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STP) din Botoşani.

Potrivit acestora, autoturismul marca Mercedes GLC figura în bazele de date spaniole ca fiind căutat pentru confiscare.

Maşina, fabricată în 2020 şi înmatriculată în România, a fost descoperită în momentul în care un bărbat de 59 de ani s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei.

„Colegii noştri au efectuat verificări suplimentare cu privire la autoturism, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autorităţile din Spania.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul în luna iulie 2021 de la o persoană din municipiul Brăila, contra sumei de 22.000 de euro. La data achiziţiei, autoturismul era înmatriculat în România, iar bărbatul nu are cunoştinţă despre faptul că autoturismul este furat sau implicat în vreun litigiu”, au afirmat oficialii STPF.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 110.000 de lei, a fost reţinut în vederea continuării cercetărilor.