Corectarea digitală va fi introdusă în România pe toate palierele educaționale, respectiv la examenele de Evaluare Națională, bacalaureat, definitivat și titularizare, a anunțat marți ministrul Ligia Deca.

Simulările au avut tocmai rolul de a pregăti procesul de recapitulare și de consolidare în vederea obținerii de bune rezultate la evaluările naționale. În funcție de rezultate, acum având și corectura digitalizată, care ne permite să știm exact care sunt secțiunile unde trebuie insistat în procesul de predare, vom putea să avem planuri de consolidare anul viitor pentru a îmbunătăți rezultatele la evaluările naționale de la an la an. Cred că tranziția către corectura digitalizată ne va permite exact acest lucru, să înțelegem exact ce se întâmplă în sistem și unde trebuie ca profesorii să intervină în fiecare clasă și cu fiecare copil”, a afirmat Ligia Deca, citată de Rador.

Ligia Deca a mai spus că, în acest moment, salariile profesorilor sunt motivante. De asemenea, prin introducerea masteratului didactic, s-a ajuns ca, în România, aproximativ 80% din cadrele didactice să aibă absolvită această formă de învățământ.