Aproximativ 375.000 de persoane cu drept de vot din judeţul Botoşani sunt aşteptate, duminică, la urne, potrivit datelor centralizate de autorităţile electorale.

Pentru ca alegătorii să îşi poată exprima dreptul de vot, au fost constituite 432 de secţii de votare în cele 78 de unităţi administrativ-teritoriale. Acesta vor funcţiona în special în şcoli şi cămine culturale.

De asemenea, pentru cei 374.668 de alegători au fost tipărite 412.798 de buletine de vot, atât pentru preşedintele Consiliului Judeţean, cât şi pentru alcătuirea plenului CJ. Tot atâtea buletine au fost pregătite şi pentru primari şi consiliile locale.

Pentru alegerile europarlamentare au fost realizate 412.459 de buletine de vot, potrivit Agerpres.

Pentru administraţiile din cele două municipii, cinci oraşe şi 71 de comune sunt înscrişi în competiţia electorală 274 de candidaţi la funcţia de primar, dintre care 27 sunt femei.

Cel mai tânăr candidat este o femeie de 23 de ani, care luptă pentru Primăria Nicşeni, iar cel mai în vârstă are 72 de ani şi candidează pentru Primăria comunei Vorona.

În municipiul Botoşani sunt şapte candidaţi la funcţia de primar, în timp ce la Dorohoi sunt şase candidaturi.

Cel mai mare număr de candidaţi la o funcţie de primar este de şapte. În comuna Hăneşti este înregistrată o singură candidatură, cea a primarului în exerciţiu.

Pentru preşedinţia Consiliului Judeţean sunt înregistrate şapte candidaturi.