Consiliul Județean (CJ) continuă modernizarea școlilor profesionale speciale „Ion Pillat” din Dorohoi și „Sfântul Stelian” din Botoșani, precum și a Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională, în cadrul unui proiect finanțat prin PNRR, în valoare de 1,5 milioane de lei cu TVA.

În cadrul proiectului, în funcție de nevoile identificate la cele trei instituții, se achiziționează materiale didactice, echipamente pentru laboratoarele de informatică (inclusiv echipamente TIC), echipament digital pentru dotare laborator, mobilier pentru dotarea sălilor de clasă, materiale specifice și materiale didactice.

Acordăm o importanță maximă învățământului special din județ. Gândim proiecte, fie ele cu finanțare europeană, fie guvernamentală sau din bugetul propriu, pentru a asigura un cadru optim de dezvoltare a copiilor din sistem. Suntem lângă copiii cu nevoi speciale și lângă familiile lor și îi ajutăm cu ceea ce putem, astfel încât să dobândească un minim de competențe profesionale care să-i ajute să se integreze mai bine în societate”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

Până în prezent, s-au realizat dotările pentru atelierele de croitorie de la cele două școli speciale, au fost achiziționate echipamentele de sport pentru recuperare fizică și materialele didactice necesare Școlii Speciale „Ion Pillat” și materiale terapeutice pentru Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională. De asemenea, s-au încheiat contractele de livrări pentru dotarea cabinetului de terapie și a camerei senzoriale de la școala din Dorohoi, precum și furnizarea de mobilier pentru toate cele trei instituții subordonate Consiliului Județean.

În cadrul proiectului au fost scoase la licitație achizițiile de echipamente digitale, a testelor de citire pentru ciclul primar, a cardurilor metaforice terapeutice, precum și dotările pentru atelierele de mecanică și construcții de la Școala „Ion Pillat” din Dorohoi. Valoarea totală a acestor achiziții în curs de realizare se ridică la 675 de mii de lei.