Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti informează că pacienţii internaţi la unitatea medicală, care au suferit arsuri în urma exploziei de la centrul comercial din municipiul Botoşani, prezintă un pronostic rezervat şi beneficiază de îngrijiri corespunzătoare conform protocoalelor existente.

„Pacienţii internaţi în cursul zilei de 7.06.2024 în cadrul Centrului pentru Arşi – Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, singura structură sanitară de acest tip din ţară, cu arsuri prin flacără rezultate în urma unui accident colectiv – traumatism prin explozie, pe o suprafaţă de 20-25% prezintă un prognostic rezervat. Pacienţii beneficiază în cadrul Centrului pentru arşi de îngrijiri corespunzătoare conform protocoalelor existente”, au precizat reprezentanţii spitalului.

Ministerul Sănătăţii a informat vineri că şapte pacienţi răniţi în urma exploziei care a avut loc vineri dimineaţă la un centru comercial din municipiul Botoşani au rămas internaţi în spitale din Bucureşti, Iaşi, Botoşani.

Trei pacienţi sunt trataţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon” din Iaşi, doi la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi alţi doi la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani, la cerere.

explozie urmată de un incendiu s-a produs vineri dimineaţa la un magazin de materiale de construcţii din municipiul Botoşani.