Președintele organizației PNL Botoșani, Valeriu Iftime, care a câștigat șefia Consiliului Județean în urma alegerilor de duminică, solicită demisia liderului filialei PNL din municipiul Botoșani, Cătălin Flutur, învins detașat în competiția pentru funcția de primar.

Este costul neatenției și a vieții lui politice. În mod normal, la scorul ăsta îi aștept demisia, nu cred că există altceva. Eu sunt pur și simplu debusolat. Eu nu m-am ocupat deloc de campania domnului Cătălin, el nu mi-a cerut decât două-trei întâlniri și tot ce mi s-a spus eu am făcut. Municipiul și echipa dumnealui pot spune: atunci când mi-a cerut am venit, eu m-am axat mult pe zona rurală pentru că știam că lumea nu mă cunoaște, că am o mare problemă cu cei 60 și ceva de primari. Îmi pare rău pentru Cătălin, îmi pare rău că am pierdut Botoșaniul într-un mod foarte categoric. Dar sper ca domnul Cosmin să țină minte ce i-a spus domnul Ciolacu, măcar să facă stadionul. Și în locul lui Trufin o să fiu eu și o să îl ajut mai mult decât domnul Trufin”, a declarat Valeriu Iftime.

Valeriu Iftime a fost ales președinte al Consiliului Județean cu un aport de 240 de voturi peste scorul obținut de social-democratul Lucian Trufin.