Zeci de pompieri din Botoșani s-au mobilizat pentru a participa la campania de donare de sânge pentru susținerea victimelor exploziei de vineri de la magazinul Dedeman.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), mulți dintre pompieri s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Sanguine alături de membri ai familiilor lor.

„Pompierii botoşăneni merg periodic la Centrul de Transfuzie Sanguină Botoşani şi, prin gestul lor, ajută bolnavii să poată primi sângele de care au nevoie. Astăzi, s-au mobilizat din nou! Profund impresionaţi de drama prin care trec victimele exploziei urmată de incendiu, care s-a produs la un magazin de bricolaj din Botoşani, pompierii botoşăneni au mers să doneze sânge, iar acţiunea va continua şi în zilele următoare. Unii dintre aceştia au fost însoţiţi chiar şi de alţi membri ai familiei”, au precizat oficialii IJSU.

Totodată, pompierii au lansat un apel către persoanele care nu au probleme de sănătate și îndeplinesc toate condițiile necesare pentru a merge să doneze sânge.