Elevii trupei „Atelierul de Teatru” din Botoșani s-au întors cu trei premii de la Festivalul Național de Teatru „TEATRU-FEST”, desfășurat în perioada 13-15 iunie la Palatul Copiilor din Cluj. Ei au interpretat piesa „Avioane de hârtie” după Elise Wilk, coordonați de actrița Lenuș Moraru Rîșca.

Competiția urmărește promovarea valorilor naționale și a adolescenților talentați, sub forma unei competiții teatrale creative, educative, distractive, prin dezvoltarea capacității de a înțelege un text dramatic pentru a interpreta un moment teatral individual sau în grup, cât și stimularea creativității și dezvoltarea capacității de exprimare artistică”, precizează oficialii Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Rezultatele obținute de tinerii actori botoșăneni au fost pe măsura talentului și muncii lor. Aceștia s-au întors acasă cu premiul pentru cel mai bun spectacol, premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, revendicat de Andrei Asiminicesei și premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, obținut de Luca Florea.

Activitățile extracurriculare, precum teatrul pentru elevi, joacă un rol esențial în dezvoltarea tinerilor, pentru că îmbunătățesc abilitățile de comunicare, încurajează creativitatea și oferă oportunități pentru lucrul în echipă și dezvoltarea încrederii în sine. Prin implicarea în teatru, elevii pot explora noi perspective, își pot exprima emoțiile și pot învăța să aprecieze diversitatea culturală și artistică. Felicitări, copii talentați! Succes în tot ce faceți! Mulțumiri tuturor celor care au sprijinit acești copii minunați!”, a transmis inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc.