Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani organizează duminică, începând cu ora 16:00, un eveniment cultural de excepție: „Ograda cu ii și sânziene”. Evenimentul se va desfășura la Complexul Muzeal situat pe strada Doboșari și va marca sărbătoarea portului tradițional românesc.

Accesul se va face pe bază de invitații, disponibile în limita locurilor alocate, care pot fi procurate de la sediul CJCPCT, începând cu data de 19 iunie, între orele 10:00-15:00.

Invitata specială a evenimentului va fi doamna Doina Lavric-Parghel, care va aduce o notă de autenticitate și tradiție prin prezența sa.

Programul „Ograda cu ii și sânziene” include expoziția colectivă de tablouri „Cu pași prin timp, ia copilăriei mele”, cu lucrări realizate la Liceul „Alexandru cel Bun”, Școala Gimnazială Nr. 11 și Școala Gimnazială Nr. 13.

De asemenea, vor avea loc o expoziție de cămăși tradiționale realizate în cadrul cursului de cusut organizat la CJCPCT și un atelier de împletit coronițe de sânziene.

Vor susține momente artistice: Ansamblul „Stejărelul – Vlăstarele lui Enescu”, Mihai Asăvoaie, Didi Cojocariu, Gabriel Treteag, Anda Hîrjoi, Antonia Gavril, Denisa Măntăluță, Șerban Ilaș, Anastasia Ailoaie, Alessia Maxim și Grupul vocal al CJCPCT Botoșani.

Organizatorii încurajează participanții să aducă cu ei cămășile tradiționale dragi sufletului, fie moștenite de la bunici și străbunici, fie cusute recent, pentru a împărtăși poveștile acestora în cadrul evenimentului.