Un număr de 3.651 de absolvenți de gimnaziu, din județul Botoșani, vor susține, marți, Evaluarea Națională, în cele 87 de centre de examen existente, anunță Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ).

Potrivit sursei citate, 29 dintre copiii care vor susține Evaluarea prezintă cerințe educaționale speciale și un absolvent provine din seriile anterioare. Repartizarea în săli se va face în ordine alfabetică, pe centrul de examen.

Copiii vor primi, la prima probă, codurile care vor înlocui numele în momentul comunicării rezultatelor. Acestea vor fi publicate pe http://evaluare.edu.ro/.

Lucrările din alte județe vor fi corectate în Centrul zonal de evaluare de la Liceul „Dimitrie Negreanu” din Botoșani, cu o subcomisie la Liceul „Regina Maria” din Dorohoi.

Tezele vor fi introduse pe platforma de evaluare digitalizată dezvoltată de Ministerul Educației. În situația unor punctaje diferite la itemii de tip grilă, lucrarea va fi transmisă din nou către cei doi evaluatori inițiali pentru remedierea erorilor.

De asemenea, înainte de începerea evaluării, Ministerul va organiza ședințe de instruire cu profesorii corectori din toată țara.