Polițiștii și jandarmii au efectuat razii de amploare, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe raza municipiului Botoșani, în urma controalelor fiind aplicate peste 160 de amenzi în valoare de circa 127.000 de lei, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, s-a acționat preponderent în zona localurilor publice și a celor în care se formează aglomerări de persoane, dar și pe principalele artere rutiere.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 600 de persoane, 45 dintre acestea fiind supuse controlului corporal, iar șapte persoane au fost conduse la sediul poliției. De asemenea, au fost verificate 230 de autovehicule, peste 100 dintre acestea fiind supuse testărilor cu aparatul etilotest sau drugtest”, a precizat IPJ.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 162 de sancțiuni contravenționale, dintre care 120 de sancțiuni au vizat abateri la regimul rutier.

Totodată, au fost depistați în trafic doi conducători auto care se aflau sub influența alcoolului și două persoane care nu dețineau permis de conducere, fiind întocmite dosare penale în care se continuă cercetările pentru infracțiunile respective”, a mai menționat IPJ Botoșani.