Furtuna puternică de miercuri seară a provocat mari pagube în județul Botoșani și a mobilizat permanent pompierii. Arborii smulși de vijelie au fost cea mai frecventă problemă, dar nu au lipsit nici inundațiile.

În curtea Secției de Infecțioase de pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Botoșani, doi arbori au fost doborâți de vânt pe calea de acces, pe Calea Națională un copac putea să cadă oricând peste fire electrice, iar pe strada Pacea exista riscul ca un arbore să cadă peste acoperișul unei clădiri. De asemenea, traficul a fost perturbat pe strada Mihail Kogălniceanu, din cauza inundației.

Pe Drumul Județean 296 Botoșani-Roma, un copac a căzut pe partea carosabilă și a blocat traficul rutier, iar o locuință din comuna Roma a fost inundată.

Pe Drumul Național 29 B, în apropierea localității Cucorăni, un arbore căzut pe șosea a blocat circulația pe un sens de mers, iar în localitatea Cătămărăști Deal, un stâlp de telefonie putea să cadă oricând peste fire electrice, o mașină și o casă.

„Pentru înlăturarea efectelor au acționat echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Roma, Mihai Eminescu, drumarii de la Secției de Drumuri Naționale, Poliție Locală Botoșani și  de la furnizorul de energie electrică”, a transmis Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență.

Timp de mai bine de o oră, 19 comune ale județului Botoșani s-au aflat sub incidența a două avertizări de tip cod portocaliu de averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină.

Până la ora 22:45, alte 16 localități au fost sub o atenționare de tip cod galben de instabilitate atmosferică.