Din cauza secetei, dar și a cerinței crescute de la consumatori, programul de furnizare a apei rămâne restricționat încă o săptămână pentru o parte dintre locuitorii județului Botoșani. Zona de nord este cea mai afectată.

Operatorul informează că în rezervoare nu se poate acumula suficientă apă în vederea furnizării acesteia în regim continuu. Pentru a putea asigura un minim necesar tuturor consumatorilor, dar și pentru realizarea unui nivel optim în rezervoarele de apă aferente, compania Nova Apaserv este nevoită să prelungească furnizarea apei după programul prestabilit, până pe 8 august.

Astfel, abonații care locuiesc în zona medie și înaltă a municipiului Dorohoi vor avea apă potabilă la robinete doar pe timpul zilei, în intervalul orar 07:00-19:00, iar utilizatorii din zona de case și din localitățile Broscăuți și Șendriceni, în intervalul orar 12:00-17:00.

De asemenea, către abonații din localitățile Leorda, Brăești, Poiana, Dolina, Văculești și Saucenița se va furniza apă potabilă doar pe timpul zilei, în intervalul orar 12:00-17:00.

Operatorul reamintește utilizatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea unui nivel minim de apă în rezervoare.