Zeci de persoane din localitatea Icuşeni, comuna Vorona, au protestat, luni, din nou, în semn de nemulţumire faţă de utilizarea excesivă a unui drum de exploatare care asigură legătura cu o balastieră de pe râul Siret.

Oamenii se plâng că traficul greu le afectează locuinţele şi cer primarului să găsească o soluţie pentru un nou traseu pentru camioanele încărcate cu balast sau nisip.

Drumul este tot distrus. Trec peste 100 de maşini pe zi. E un praf mare. Tot cară. Să caute alt drum, să nu mai treacă prin sat!”, a declarat Ştefan Frunză, unul dintre localnicii nemulţumiţi.

Primarul comunei Vorona, Aurel Ştefan, a stat de vorbă cu protestatarii. El susţine că protestul este unul „interesat”, care „este întreţinut de cineva care desfăşoară o afacere ilegală”.

„Este un protest interesat, pornit şi întreţinut de cineva care are un interes concret pentru că i se împiedică o afacere ilegală desfăşurată pe picior mare”, a afirmat primarul, care consideră că protestul este speculat şi în scop politic, potrivit Agerpres.

Autorităţile locale susţin că balastiera de pe Siret este autorizată de Apele Române, iar obligaţia administraţiei a fost aceea de a pune la dispoziţie firmei respective o cale de acces către balastieră.