Un bărbat de 55 de ani, din comuna Hudești, este anchetat pentru dare de mită, după ce a strecurat 200 de lei în clipboardul agenților rutieri care l-au amendat pentru viteză, anunță Serviciul Județean Anticorupție (SJA).

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost oprit în trafic, duminică, pe Drumul Național 29A, în localitatea Smârdan, după ce a fost depistat circulând cu o viteză mai mare decât cea admisă pe sectorul respectiv.

„După ce polițiștii i-au adus la cunoștință conducătorului auto faptul că va fi sancționat contravențional și se va dispune reținerea permisului de conducere, acesta a înmânat agenților de poliție suma de 200 de lei, cu titlu de mită, pentru a nu dispune măsurile legale față de abaterile constatate. Banii au fost dați în clipboardul pe care polițiștii i l-au înmânat pentru semnarea procesul verbal”, precizează SJA Botoșani.

Agenții de poliție au înregistrat momentul oferirii sumei de bani cu aparatura bodycam și au înaintat probele infracțiunii flagrante. Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul din Botoșani.

Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art. 290 din Codul Penal, simpla promisiune, nu doar oferirea sau darea de bani ori alte foloase, reprezintă infracțiune de dare de mită și se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani”, subliniază ofițerii anticorupție.

Imaginile video: mai-dga.ro