Meteorologii anunță temperaturi de vară în următoarele zile. Maximele vor urca până la 32°. De sâmbăta viitoare, însă, vremea se va răci accentuat.

Ultima săptămână a primei luni de toamnă marchează şi debutul toamnei astronomice şi ne aduce vară, vară în toată regula, cam prin toată ţara. Vorbim de temperaturi de până la 30° în sudul ţării, poate chiar 32° în a doua parte a săptămânii.

Miercuri vom avea un pasaj foarte scurt cu nori şi ploi prin partea de vest şi de nord a ţării, însă în rest, de luni până sâmbătă, vreme foarte caldă, cum spuneam, de la 25° prin partea de nord la 30-32 în partea de sud. Mult soare, foarte puţine ploi. Şi, bineînţeles, aşa cum nu toate veştile pot fi bune, vorbim şi de o schimbare bruscă a vremii, care va apărea undeva spre final de weekend, adică, undeva sâmbătă seară.

Vremea se răceşte în partea de nord, iar până duminică seara răcirea cuprinde şi restul ţării. Cum spuneam, va fi o răcire bruscă după acest episod foarte cald, aşa că undeva în weekend este foarte probabil, după ultimele scenarii, ca temperaturile să scadă cel puţin în jumătatea de nord cu peste 10-15°”, a explicat Robert Manta, specialist la Administrația Națională de Meteorologie, citat de Rador.