Șase proiectile explozive de calibru 75 mm și două elemente de muniție au fost descoperite, marți, pe un câmp de la marginea localității Lozna, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit sursei citate, unul dintre elemente a fost găsit de un localnic, care a sunat la 112. Pirotehnicienii IJSU au stabilit că este vorba de un proiectil exploziv calibru 75 mm.

Aceștia au verificat zona cu ajutorul unui detector de metale și au mai găsit alte cinci astfel de proiectile, o carcasă și un tub de proiectil, ambele de calibru 75 mm. Elementele de muniție erau îngropate parțial în pământ.

Pirotehnicienii au stabilit că cele șase proiectile sunt în perfectă stare de funcționare. Muniția și elementele de muniție au fost ridicate, transportate și depozitate în siguranță, în poligonul militar din Copălău, urmând să fie distruse.

Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare”, subliniază IJSU Botoșani.