Primarul Cosmin Andrei și alți reprezentanți ai autorităților locale au participat, marți, la o ședință a Consiliului Tehnico-Economic din cadrul Ministerului Dezvoltării, convocată pe tema proiectului de modernizare și extindere a Stadionului Municipal.

Următoarea etapă este avizarea în CTE al MDLPA. Din acest punct până la semnarea contractului de finanțare nu va mai fi decât un pas. Ulterior, Compania Națională de Investiții va putea lansa în licitație publică execuția lucrărilor”, a precizat Cosmin Andrei.

În valoare de aproximativ 160 milioane de lei, proiectul prevede, printre altele, amenajarea unui stadion cu tribune acoperite și o capacitate de până la 12.000 de locuri pe scaune. Pentru spectatori se vor asigura condiții de confort și facilități pentru persoanele cu dizabilități.

Se va urmări clasificarea ca stadion de tip arenă sau stadion de categoria I – nivel internațional de competiție, conform regulamentului Federației Române de Fotbal referitoare la criteriile de omologare, respectiv stadion de categoria 4 potrivit normelor UEFA.

Pe lângă săli de antrenament și recuperare, spații pentru administrare sau servicii și spații comerciale, stadionul va avea parcaje subterane.

Prin dotările și amenajările realizate, complexul sportiv va putea găzdui și alte evenimente culturale sau sociale (concerte, conferințe, întruniri) ori cu caracter comercial (târguri, expoziții). În cadrul spațiilor comerciale auxiliare, pot fi amenajate magazine de articole sportive purtând însemne ale clubului”, precizează oficialii Primăriei.

Stadionul Municipal din Botoșani a fost construit în două etape majore: în perioada 1970-1980 tribunele A (est) și B (vest) și în anii 1980-1990 peluzele C (sud) și D (nord). Actualul stadion are o capacitate de 7.600 de locuri.