De mai bine de un deceniu, spiridușii Moșului reușesc să ajungă  în casele a zeci de familii vulnerabile de pe raza județului Botoșani, aducând momente de fericire și zâmbete pe chipurile copiilor mai puțin norocoși.

Intitulată semnificativ „Voluntarii lui Moș Crăciun”, această acțiune este inițiată de Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Asociația Tempustin, care colaborează de peste zece ani cu specialiștii Serviciului de Intervenție Specializată pentru Copil și Familie (SISCF) din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani.

Acest proiect educațional este despre a fi și bucuria de a dărui. De peste un deceniu, participăm împreună la acest proiect, coordonat de prof. Loredana Botezatu, un om deosebit. În această perioadă, am avut prilejul să îi simt pulsul astfel încât pot susține că este una dintre filele cu sens ale dedicării noastre umane în care suntem uniți pe un arc de cerc al iubirii de semeni: la un capăt,  cadrele didactice împreuna cu elevii și părinții lor, iar la celălalt capăt profesioniștii din Protecția Copilului. Împreună suntem ghidați de spiritul magic al Crăciunului, care ne ajută să ne desăvârșim ca ființe de lumină, an după an, în călătoria vieții.

Anul acesta, mai mult ca oricând, am văzut multă lumină în ochii dăruitorilor, multă  bucurie manifestă  și grijă de semeni  pe chipurile copiilor și adulților  care au adus darurile pentru alți copii aleși din „lista lui Moș Crăciun”. Cu empatie și compasiune, aceștia au oferit o părticică din iubirea lor demonstrând că dăruind, dobândim o viață cu sens. Mulțumesc, cu smerenie și recunoștință, tuturor spiridușilor Moșului din cadrul Colegiului Național „Mihai Eminescu”, asigurându-i că suntem mereu aici, parteneri de suflet în acest arc al dăruirii!”, a transmis Felicia Mihai, șefa Serviciului de Intervenție Specializată pentru Copil și Familie.

Încă de la începutul lunii decembrie, numeroși elevi, părinți, cadre didactice și voluntari ai Asociației Tempustin au donat peste 200 de pachete ce conțin articole de îmbrăcăminte, rechizite dulciuri și jucării, care au ajuns în casele copiilor proveniți din familii defavorizate, aflate în evidența Serviciului de Intervenție Specializată pentru Copil și Familie din Botoșani.

Pachetele au fost colectate la sediul SISCF și distribuite ulterior în municipiul Botoșani și în 30 de comune ale județului, prin intermediul primăriilor din fiecare localitate sau al asistenților sociali.

Mulțumim reprezentanților primăriilor, asistenților sociali și colegilor de la nivelul UAT-urilor care s-au asigurat că aceste pachete să ajungă în siguranță la copii”, a conchis Felicia Mihai.

(Anca SAVEL)