În luna martie a fiecărui an, Colegiul Național al Asistenților Sociali din România (CNASR) sărbătorește Zilele Asistenței Sociale și oferă oportunitatea asistenților sociali de a celebra profesia lor și de a reafirma munca pe care o desfășoară zi de zi în comunitate.
Tema aleasă pentru anul 2025 este „Consolidarea solidarității intergeneraționale pentru o bunăstare durabilă” și prezintă atât o viziune și un plan de acțiune pentru a crea noi valori globale, politici și practici care să dezvolte solidaritatea și respectul între generații, securitatea și încrederea tuturor oamenilor cât și importanța îngrijirii pentru construirea unor societăți sustenabile, protejarea mediului și împărtășirea înțelepciunii pentru un viitor mai bun..
„Ziua Mondială a Asistenței Sociale 2025 va fi o oportunitate importantă pentru profesia de asistent social de a angaja toate rețelele de asistență socială cu comunitatea în care lucrează pentru a contribui la valorile și principiile care permit tuturor oamenilor să li se respecte demnitatea printr-un viitor comun.
Evenimentele organizate urmăresc să celebreze realizările asistenților sociali și să promoveze rolul asistentului social în rândul comunității în vederea transmiterii unui mesaj comun la nivel internațional cu privire la conștientizarea contribuțiilor din domeniul social și nevoia acțiunilor ulterioare”, explică Lăcrămioara Radu, președintele sucursalei din Botoșani a CNASR, într-un comunicat de presă.
Structura din Botoșani organizează, cu ocazia celei de a XVII-a ediții a Zilelor Asistenței Sociale, un atelier de lucru care va avea loc pe 14 martie, începând cu ora 11:00, la Centrul de Formare Profesională a AJOFM, situat la Casa „Zamfirescu” de pe Pietonalul Unirii nr. 9.
„Sunt invitați la ediția din acest a Zilelor Asistenței Sociale, personalități locale – din cadrul societății civile – care contribuie neîncetat la formarea profesională a continuă a specialiștilor din domeniul educației dar și la construirea unor punți intergeneraționale”, mai subliniază Lăcrămioara Radu.
Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România este autoritatea profesională în domeniu care reprezintă, apără și promovează drepturile și interesele membrilor la nivel local, naţional și internaţional, apără onoarea, libertatea şi independenţa profesională a asistentului social în exercitarea profesiei, asigură respectarea de către asistenţii sociali a obligaţiilor care le revin faţă de beneficiari, instituţii şi societate, în concordanţă cu normele deontologice ale profesiei.