Mai mulți alegători din județul Botoșani au fost amendați pentru abateri de la regulamentul desfășurării procesului electoral, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, până la ora 15:00 s-au înregistrat 18 reclamații legate de desfășurarea scrutinului de vot, dintre care 13 s-au dovedit a fi nejustificate. Pe lângă ancheta declanșată pentru fraudă în comuna Coțușca, s-au aplicat opt sancțiuni contravenționale și un avertisment.

La Trușești, proprietarul unui magazin unde se comercializau băuturi alcoolice și clienții care consumau în incită au primit amenzi de 4.400 de lei, întrucât distanța până la secția de votare nu permite astfel de activități. La Unțeni, un alegător care a fotografiat buletinul de vot s-a ales cu amendă de 1.000 de lei.

O situație specială a fost la o secție de votare din municipiul Botoșani, unde o femeie de 66 de ani îndemna cetățenii să aleagă un anumit candidat. Ea a primit o sancțiune de 1.400 de lei.

Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme. O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.