Cinci anchete penale au fost demarate de polițiști în legătură cu incidente electorale petrecute în județul Botoșani, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, de la începutul procesului electoral și până la ora 20:00, au fost semnalate 37 de incidente în legătură cu procesul electoral, dintre care 15 nu s-au confirmat. În cinci dintre cazuri au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunile de fraudă la vot, coruperea alegătorilor și fals în înscrisuri oficiale.

La o secție de votare din orașul Ștefănești, și-a exercitat dreptul la vot o persoană care avea anulat actul de identitate prin care era stabilită adresa de domiciliu în orașul Ștefănești, din anul 2023. Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de fraudă la vot.

La o secție de vot din comuna Dângeni, s-a prezentat o persoană, pentru a-și exercita dreptul la vot, însă i s-a comunicat că nu poate să voteze, întrucât aceasta era înscrisă pe lista de cereri pentru urna mobilă. Pentru clarificarea tuturor aspectelor au fost demarate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de fraudă la vot și fals în înscrisuri oficiale”, au transmis reprezentanții IPJ Botoșani.

Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări, luând măsurile prevăzute de lege, atunci când a fost cazul.