Mii de elevi din municipiul Botoșani vor învăța și în acest an în alte spații în care au fost relocați după ce unitățile lor au intrat în reabilitare.

Primarul Cosmin Andrei a anunțat că nico școală din cele aflate în șantier nu va fi finalizată până în luna septembrie. Autoritățile au demarat licitația pentru dotări.

„Noi ne dorim să le finalizăm pe toate astfel încât să avem condiții pentru copiii noștri, dar nu se va întâmpla acest lucru. Trebuie să fim realiști, pentru că termenele de execuție sunt de 12 luni de zile, dar avem câteva situații de lăudat, unde constructorul are lucrările devastate față de graficul asumat și aici a mai comunicat în legătură cu Școala 7, de exemplu, Școala 11, la școala 10 se lucrează foarte bine, dar împreună cu directorii și cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean sunt convins că vom găsi condițiile cele mai bune astfel încât să nu perturbăm foarte tare acest proces de învățământ, să fim cu elevii în unele corpuri sau în unele etaje care vor fi finalizate”, a afirmat Andrei, potrivit Rador.

Sunt în proces de reabilitare 13 unități de învățământ, între care Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Liceul de Artă „Ștefan Luchian” și atelierul acestuia, Liceul Pedagogic și Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Gheorghe”.

Toate aceste proiecte de renovare totalizează 148 milioane de lei, bani alocați prin Planul Național de Redresare și Reziliență.