Închisoarea Doftana devine hotel de 5 stele. Penitenciarul în care au stat închişi, printre alţii Nicole Ceauşescu sau Gheorghe Gheorghiu Dej, va intra într-un proces de reabilitare şi ulterior în circuitul turistic. Noul proprietar a anunţat investiții de 25 de milioane de euro, în primă fază, pentru transformarea închisorii într-un complex hotelier cu 1.000 de locuri de cazare.

Numită cândva Bastilia României, pentru că nimeni nu putea evada de aici, închisoarea Doftana este în prezent o ruină. În câţiva ani, însă, ar putea deveni hotel de lux.

Închisoarea Doftana a fost deschisă în 1895. Într-o perioadă în care partidul era ilegal, aici erau închiși mai mulți lideri comuniști. Printre ei, Nicolae Ceauşescu şi Gheorghe Gheorghiu Dej. Prin urmare, până în 1990, închisoarea a servit și ca muzeu.

Închisoarea și terenul acesteia, care depășește 110.000 de metri pătrați, au fost concesionate omului de afaceri libanez Mohammad Murad pentru 49 de ani. Are mai multe afaceri în turism, dar mai ales pe litoralul românesc.