Locuitorii vulnerabili ai municipiului Botoșani pot depune, începând cu luna octombrie, cererile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței, anunță Primăria într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, la stabilirea drepturilor de ajutor va fi valabil cuantumul pensiilor aferente lunii august 2024, sumele rezultate din recalculare nefiind luate în considerare.

Chiar dacă pensiile acestora au crescut în urma recalculărilor, venitul mediu net lunar până la care se acordă această formă de sprijin este de 1.386 lei pentru fiecare persoană din familie și de 2.053 lei pentru o persoană singură, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 105 din 2 septembrie 2024”, a specificat primarul Cosmin Andrei în comunicat.

Cererile și declarațiile pe propria răspundere pentru încălzirea cu energie termică se depun la sediul SC Modern Calor de lângă Școala Gimnazială nr. 7, iar pentru gaze naturale, energie electrică și lemne pentru foc, la Direcția de Asistență Socială din Strada Săvenilor nr. 12.

„Pentru ca cererile să fie acceptate, solicitanții trebuie să îndeplinească mai multe criterii, printre care să nu dețină anumite bunuri mobile și imobile”, precizează Primăria.

În sezonul rece precedent, peste 3.600 de botoșăneni au beneficiat de ajutoare pentru încălzirea locuinței, în cuantum de aproximativ 797.300 de lei.