Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri, hotărârea privind înființarea Spitalului Orășenesc din Darabani, anunță secretarul de stat Eduard Mititelu.

El subliniază că este un proiect pe care l-a susținut și pentru care a lucrat din greu alături de colegii liberali.

„Nu este doar o victorie pentru comunitatea locală, ci și un pas înainte pentru întreaga regiune, care va beneficia de servicii medicale mai bune, accesibile și de calitate.

Este doar începutul unei serii de proiecte menite să aducă îmbunătățiri reale și să crească nivelul de trai al cetățenilor noștri. Ca și secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, știu care sunt problemele reale ale județului și știu cum pot fi rezolvate!”, a scris Mititelu pe Facebook.

Proiectul se va derula prin Programul Național de Infrastructură Spitalicească, având finanțare prin Banca Europeană de Investiții. Unitatea va deservi peste 50.000 de locuitori din zona de nord a județului Botoșani.

„Știu că s-a muncit mult pentru ca lucrul ăsta să devină o realitate pentru Darabani și pentru întreg nordul județului. Acesta este primul pas, înființarea spitalului ca și entitate. E o șansă enormă pentru comunitatea noastră – să redeschidem acest spital care, cum spuneam, deservește întreaga zonă de nord a județului Botoșani”, a afirmat Alin Gârbaci, primarul orașului Darabani.