Primăria municipiului Botoșani anunță că a fost finalizată documentația necesară construirii unui nou centru de zi dedicat persoanelor vârstnice. Lucrările vor fi scoase la licitație după aprobarea valorii proiectului și a indicatorilor tehnico-economici în ședința de Consiliu Local.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pe Componenta 13 – Reforme Sociale. Potrivit documentației, centrul de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice va fi înființat în parteneriat cu autoritățile comunelor Răchiți și Curtești.

Valoarea totală a obiectivului este estimată la 18,5 milioane de lei cu TVA.

Durata de realizare a construcției este de 22 de luni, dar nu mai târziu de 30 mai 2026.

Prin implementarea acestui proiect, realizăm un pas important și necesar pentru îngrijirea și sprijinirea persoanelor vârstnice! Construirea centrului va aduce multiple beneficii comunității. Va permite seniorilor să se bucure de servicii specializate și personalizate, să își mențină independența și să își îmbunătățească calitatea vieții”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Centrul de zi va fi construit pe Bulevardul Mihai Eminescu, la ieșirea din oraș și va face parte din Ansamblul Urban „Șoseaua Iașului”. Construcția va avea o suprafață la sol de 454 de metri pătrați și regim de înălțime de 2 etaje.

Unitatea va deservi aproximativ 50 de beneficiari pentru asistență zilnică și 25 seniori pentru serviciile de îngrijire la domiciliu.