Botoșăneanca Francisca Dulceanu a revenit pe scena muzicală cu o nouă piesă emoționantă. Cântecul „Sora mea” este o declarație de dragoste și un tribut adus relațiilor speciale dintre surori, fie ele de sânge sau formate prin prietenii de o viață. 

Francisca a explicat în cadrul lansării că această melodie este o parte din inima ei, o creație profundă, inspirată din folclorul românesc, care îi hrănește rădăcinile și îi aduce mereu bucurie.

Crescând într-o familie în care mama are o soră geamănă și alte surori, iar tata are, la rândul lui, surori, am avut mereu în fața ochilor acest exemplu de legătură pură și indestructibilă. Deși Dumnezeu mi-a dat un frate, mi-a trimis în viață și femei minunate – verișoare, prietene – care mi-au fost și îmi sunt ca niște surori”, a explicat artista la momentul lansării piesei.

Textul piesei a fost scris de Ukka, Gabriel Cindea și Adrian Draghiciu, cei care au compus și muzica. Instrumentalul este semnat de Adrian Draghiciu, care a furnizat o combinație armonioasă între sonorități moderne și influențe tradiționale românești.

„Noua mea piesă e o parte din inima mea, un tribut adus legăturii puternice dintre surori, inspirată din folclorul care îmi hrănește rădăcinile și îmi aduce mereu bucurie”, a spus Francisca într-un mesaj emoționant adresat fanilor.

Francisca Dulceanu a devenit faimoasă după prestația care a uimit jurații X Factor în urmă cu zece ani, fiind supranumită speranța jazz a competiției. După concurs, artista a fost cooptată în echipa emisiunii „Vorbește Lumea”, unde și-a construit o carieră solidă sub cupola ProTV.