Finalul lunii septembrie şi începutul lunii octombrie vor aduce o vreme schimbătoare în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi maxime ce vor oscila de la 10 grade, în Moldova şi Transilvania, până la 22 de grade, reiese din prognoza de specialitate publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Aria precipitaţiilor va rămâne extinsă pe aproape întreg intervalul următoarelor două săptămâni.

În Moldova, în următoarele zile, valorile termice maxime vor fi în creştere, de la medii de 10 – 11 grade, spre medii de 21 de grade. Ulterior, până la sfârşitul intervalului, vor fi alternanţe termice, iar mediile maximelor vor oscila între 17 şi 22 de grade, cu cele mai mari valori în jurul datei de 9 octombrie. Valorile termice nocturne vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii între 5 şi 7 grade, dar vor ajunge la 11 grade, cu valori mai mari în jurul datei de 5 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni şi în intervalul 4-7 octombrie.

La munte, până la jumătatea săptămânii în curs, valorile termice vor avea o tendinţă de creştere. Astfel, mediile maximelor vor ajunge de la 5 – 6 grade la 13 – 14 grade, iar cele ale minimelor de la 0 grade la 6 – 7 grade. Ulterior, variaţiile termice vor fi nesemnificative, iar mediile valorilor diurne vor varia între 12 şi 14 grade, iar cele nocturne între 5 şi 7 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată la începutul primei săptămâni şi în intervalul 4-7 octombrie, dar condiţiile se menţin şi după data de 10 octombrie.