În perioada 17-23 septembrie 2022, Muzeul Județean Botoșani găzduiește la ”Colecția de Artă” o expoziție personală a artistului Vladimir Kató intitulată „Cromatici transilvane”. Se vor prezenta picturi bazate pe spațiul fascinant al Transilvaniei, naturi moarte, portrete și nuduri. Vernisajul va avea loc sâmbătă, 17 septembrie de la ora 11:00, în spațiul Art Collection din Piața Revoluției.

Liviu Şoptelea va fi curator, iar prezentarea va fi condusă de Ana Coșereanu. Artist (grafist, pictor, caricaturist, fotograf și jurnalist), născut în 1958 la Gheorgheni, județul Harghita, absolvent de grafică la București și jurnalism la Budapesta, este membru al U.A.P.R. din 1987 și are un palmares impresionant atât ca artist, cât și ca jurnalist.

Din 1974 a participat la peste 200 de expoziții colective și de grup, atât în țară (Miercurea Ciuc, Dănești, Bălan, București – Sala Dalles, Ploiești, Brașov, Odorhei, Sfântu Gheorghe, Mărtiniș, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Bistrița, Botoșani), cât și în străinătate (München, Londra, Paris, Galanta, Bratislava, Győr, Budapesta, Praga), cu lucrări de grafică, acuarelă, pastel, gravură și pictură în ulei.

 

Sursă foto: Facebook