Cel puțin 12 persoane au murit în ultimele trei zile din cauza frigului și a furtunilor de zăpadă în mai multe țări din vestul și centrul Europei. Înghețul, zăpada și în special lapovița au continuat să provoace haos în estul Angliei, în sudul Germaniei și în mari părți ale Franței.

De peste ocean, iarna a fost la fel de brutală: zeci de tornade au adus zăpadă și viscol în sudul Statelor Unite, ucigând cel puțin trei oameni. Zeci de orașe din Texas, Louisiana și alte părți din sudul Statelor Unite au fost devastate de tornade declanșate de un front masiv de furtună. Într-un mic oraș din Louisiana, o femeie și băiatul ei de 8 ani au fost uciși, primele victime ale dezastru. Situația din Bavaria din sudul Germaniei este și mai gravă acum, nu în ultimul rând din cauza acumulării de zăpadă cauzată de zăpadă, dar și a așa-numitei ploi glaciare.

Situația din Bavaria din sudul Germaniei este și mai gravă acum, nu în ultimul rând din cauza acumulării de zăpadă cauzată de zăpadă, dar și a așa-numitei ploi glaciare. Aeroportul din München a fost închis complet timp de câteva ore pentru a îndepărta gheața de pe pistă. Au fost anulate 150 de zboruri, cu avioane de aterizare îndreptate către Viena sau Stuttgart. Mai multe linii de cale ferată au fost, de asemenea, închise temporar. Au fost zeci de accidente pe drumuri și autostrăzi, dar, din fericire, nimeni nu a fost rănit grav. Codul galben pentru ninsori rămâne în vigoare în Austria, Croația, Finlanda, Lituania și Ungaria.