PREMIERĂ  cu succes la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani.
  Visul unei nopți… și …Noaptea unui vis după William Shakespeare, în regia lui Alexandru Vasilachi.
  Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani a oferit o reinterpretare inedită a piesei „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare, pătrunzând, sub îndrumarea regizorului Alexandru Vasilachi, și în visul reginei amazoanelor, unde personajele unei lumi paralele adaugă un plus de acțiune, intrigă și comic textului. Cele două spații, al realității și al visului, se întrepătrund prin intermediul viziunii moderne, acțiunea desfășurându-se pe două scene diferite (Casa Tineretului și Cinematograful „Unirea”), legăturile și interacțiunile dintre protagoniști fiind realizate direct.
Acest concept teatral inedit, în premieră absolută nu doar în România, ci chiar la nivel mondial: două spectacole jucate simultan în două săli diferite, dar care interacționează și formează un tot întreg.
 „Țin foarte mult la Shakespeare și la această piesă care oferă pentru regizori foarte multă fantezie, deschidere, foarte multe procedee regizorale. Eu nu concep nici o montare fără o doză de experiment. În cazul de față, este ceva nou pentru mine, ceva nou pentru trupa teatrului, am propus asta și am văzut că sunt foarte receptivi.
Am făcut o avanpremieră unde a avut loc o conexiune dintre aceste două spații și este important pentru noi, Teatrul „Mihai Eminescu”, să fim printre primii care aduc ceva nou: o viziune nouă sau un procedeu nou sau un experiment care ar influența lumea teatrală. Vă așteptăm cu drag, să fiți alături de noi în aceste două spații care sunt la distanță, dar totodată se vor apropia prin jocurile actorilor și prin prezența spectatorilor”. (Alexandru Vasilachi).
Acțiunea dramatică este construită pe interferența dintre vis și realitate, dintre lumea concretului și cea a imaginarului, a magicului și a exuberanței, a prozaicului cotidian, a poeziei oniricului și a umorului unor personaje aparținând celor două universuri.
Regia: Alexandru Vasilachi
Muzica: Micha Mendel
Coregrafia: Victoria Bucun
Scenografia: Mihai Pastramagiu
Distribuţia: Răzvan Amitroaei, Lidia Uja, Anastasia Șoptică, Irina Mititelu, Gheorghe Frunză, Cezar Amitroaei , Vali Popa, Sorin Ciofu, Bogdan Muncaciu, Florin Aioniţoaei, Petruţ Butuman, Crenola Muncaciu, Dana Bucătaru, Gina Pătraşcu-Zamfirache, Silvia Răileanu, Lenuş Moraru, Radu Dragoș,
Andrei Asiminicesei, Eliza Mateiuc, Teodora Sonohat, Luca Floria, Ana Teodoru, Alesia Zbughin, Monica Bârsă, Bianca Mateiuc, Alexia Spinosu, Claudiu Ahergheligiță Rux Rădulescu, Elena Atodiresei, Sophia Mititelu, Cristian Alexuc, Marta Mateiciuc, Denisa Corneschi, Fatima Andreia Göz, Camelia Luntrariu, Narcis Acatrinei, Andrei Maicariu.
Videografie: Andrei Maicariu
Fotografii: Lush Burlacu, Florin Călinescu
Stagiunea 64
Sursa foto: Facebook